jetske nei sessie

In het najaar van 2017 besloot ik het roer om te gooien en zette ik een spannende stap…

wat uiteindelijk heeft geleid tot het vinden van mijn missie, namelijk vrouwen helpen om van hun hoofd te zakken naar hun lichaam en hun gevoel, waardoor ze meer rust, energie en meer (zelf)vertrouwen ervaren.

Voor de buitenwereld leek het alsof ik alles op orde had…

cirkel lijn 5

Een studie afgerond, een goede fulltime baan in het onderwijs, rijk sociaal leven en familie en toch wringde er iets. Ik wist alleen niet wat het was en al helemaal niet wat ik er aan kon doen. Een interne worsteling volgde met gedachtes als: ‘Ach het valt toch best mee.’ ‘Dit hoort er gewoon bij.’ ‘Kom op, even je schouders eronder.’ 

Ik draaide de dagen af, deed wat er van mij verwacht was en voor ik het wist waren we weer een week, maand of zelfs een jaar verder.

Het was ergens in het najaar van 2017. Ik werd wakker en voelde mij leeg, zag op tegen weer een nieuwe dag en voelde mij moe en uitgeblust. Lange tijd had ik gedacht dat dit erbij hoorde. Dat het normaal was dat ik in de ochtend mijn bed nauwelijks uit kon komen en na mijn werk vaak futloos op de bank plofte. 

Ik had eigenlijk geen idee meer wie ik nou was, wat ik wilde en wat ik voelde. Waardoor het voelde alsof ik iemand anders zijn leven leefde, maar was dit nou het leven waar ik echt geluk en voldoening uit haalde?

Ik ben opgegroeid in een klein dorp en in een gezin waar weinig gesproken werd over emoties. ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ en ‘Ach dan maak je maar even zin’ waren welbekende uitspraken. 

Toch besloot ik uiteindelijk naar een psycholoog te gaan. De meest voor de hand liggende keuze toentertijd qua hulp. De eerste keren, bleef de gedachte steeds: wat kom ik hier nou eigenlijk doen? Ik maakte mij zelfs druk over wat de psychologe van mij zou denken en of ze vond dat ik mij aanstelde. Ik had namelijk nog steeds geen idee wat er met mij aan de hand was..

Ik dacht ergens dat dit bij het leven hoorde. Veel denken, piekeren en analyseren. Ik bestempelde mijzelf als nuchter en als een denker. Toch voelde ik steeds meer onrust, leidde mijzelf continu af met een volle agenda en vluchtte in het weekend in feesten. Waardoor ik mij vaak gejaagd en onrustig voelde. 

Mijn relatie met mijn lichaam was zacht gezegd erg moeizaam. Ik vond mezelf te dik en mijn lichaam niet mooi. Dit resulteerde erin dat ik een ongezonde relatie ontwikkelde met eten, waardoor ik regelmatig eetbuien had en een waslijst aan regels had opgebouwd rondom eten en afvallen. 

Ik kreeg steeds meer ‘vage’ lichamelijke klachten waar ze in de reguliere gezondheidszorg geen verklaring voor konden vinden. Ik had last van darmklachten, een knie die erg pijnlijk was en mij belemmerde te sporten, duizeligheid, blaasontstekingen en slapeloosheid. 

Listen to you’re body when it whispers so you don’t have to hear it scream.

Van onzeker, kwetsbaar en ‘nuchter’ meisje, naar een krachtige vrouw

rode divider 2

Als ik nu terugkijk op de afgelopen jaren lijkt dit een wereld van verschil. 

Doordat ik mijn intuïtie durf te volgen, ervaar ik veel minder stress en houd ik meer energie over. Ik hoef namelijk niet meer alleen op mijn ratio te vertrouwen, waardoor ik gemakkelijker kan los te laten, rust nemen en volgen wat het meest moeiteloos voelt.

Ik voel mij zelfverzekerder, waardoor ik gemakkelijker mijn stem laat horen en durf te zeggen wat mijn mening is, zonder dat ik continu angst heb over wat een ander hiervan zou vinden. 

Het voelt alsof ik nu pas echt leef. Ik heb meer energie, waardoor ik vrolijker ben en wat er in resulteert dat ik minder spanningen ervaar met de mensen om mij heen. 

Keuzes maken doe ik op basis van intuïtie en met mijn lichaam. Ik voel namelijk in mijn lichaam of ik bijvoorbeeld wel naar die afspraak wil gaan of niet, wat mij wel blijdschap brengt en wat juist niet. Zodat ik niet meer eindeloos hoef na te denken over keuzes en lijstjes maak in mijn hoofd met voors en tegens. 

praktijk jetske

Opnieuw leren voelen

cirkel lijn 5

Het eerste kleine deurtje werd geopend richting weer opnieuw leren voelen.  Dat deurtje dat ik jaren geleden dicht had gedaan en inmiddels flink gebarricadeerd was. Gaandeweg  ontstond er een diepe interesse voor mijzelf, de psyche en alles daaromheen. 

Ik merkte dat ik in de reguliere zorg niet verder kwam en ik ging verder op zoek. Zo kwam ik in aanraking met alternatieve therapie en coaching, plant medicijnen en meditatie en hierin gingen nog meer deuren voor mij open. 

Ik begon weer te voelen en ontdekte mijn hoogsensitiviteit. En dat terwijl ik als puber de overtuiging had dat ik een nuchter persoon was! Ik leerde te weten wat ik voelde en hiermee om te gaan, waardoor ik emoties de ruimte kon geven en ook steeds sterker voelde wat mijn mening was. 

Beetje bij beetje begon ik mijn hoogsensitiviteit meer te herkennen en te accepteren en uiteindelijk zelfs als mijn kracht te zien. Dit ging met vallen en opstaan. Ik had het idee los te laten dat ik altijd maar sterk moest zijn en dat je kwetsbaarheid tonen eng of zwak zou zijn.  

Het was niet altijd een gemakkelijk pad, maar wel altijd een heel belonend pad. Doordat ik elke keer weer het gevoel had dichter bij mezelf te komen. Wat mij een enorm gevoel van bevrijding gaf. 

Echt Jetske is…

jetske plaat
jetske tekening

Vrij voelen als een vlinder

180cm om precies te zijn

Warm, liefdevol hart wat houdt van verbinden

Houdt van kleur

Natuurliefhebster

Houdt van een dagelijks dansje

Let’s connect!

Oke genoeg over mij. Ik ben oprecht nieuwsgierig naar jou!

Waar sta jij op dit moment in je leven? Je bent meer dan welkom om met mij te delen waar je tegenaan loopt in het leven. We kunnen dan samen kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Soms zal dit betekenen dat we een samenwerking aan gaan en soms zal dit betekenen dat we elkaar gewoon even wat leren kennen of dat ik je door verwijs naar een andere collega.

Laat het mij weten door onderstaand formulier in te vullen. Ik reageer van maandag t/m donderdag binnen 48 uur.

Je gegevens zijn veilig. Ze worden op vertrouwelijke wijze verwerkt volgens de privacyverklaring.

jetske rijneveld