Vrouwencirkels & cacao ceremonies

Een avond helemaal voor jou waarin jij welkom bent, precies zoals je bent en met alles wat er is van jou op dat moment.

Samenkomen met andere vrouwen in een veilige en liefdevolle ruimte, waarin jij je gedragen mag voelen en helemaal jezelf kunt zijn.

Foto sacred ceremony bovenaan

Wat is een vrouwencirkel?

cirkel lijn 5

Een vrouwencirkel is een avond waarin we als vrouwen samenkomen.

Tijdens deze avonden komen we samen om gewoon te mogen zijn, om je gedragen te voelen en om te delen en verbinden. All is welcome.

Tijdens deze avonden hoef je helemaal niks. Je hoeft er niks voor te kunnen. je hoeft niet te werken, te zorgen, er leuk uit te zien  Je hoeft alleen maar aanwezig te zijn. 

Ik creëer tijdens deze avond een veilige en liefdevolle ruimte, waarin jij je gedragen mag voelen. 

De avonden zijn dus bedoeld ter ontspanning en kunnen tegelijkertijd soms helend zijn of jou weer in je kracht zetten.

Al eeuwenlang komen vrouwen bij elkaar. Dit gaat zelfs terug tot aan de tijd van de prehistorie. Vrouwen kwamen samen in bijvoorbeeld verschillende fases van hun cyclus, de maan of tijdens vieringen.

Ze kwamen samen met elkaar om te verbinden, voor heling of om elkaar te dragen. 

Dit is veelal terug te zien aan kunst of relikwieën.

Door o.a. verdeling rondom religie is dit wat meer naar de achtergrond verdwenen. Pas vanaf de opkomende beweging van het feminisme rond 1980 begon het samenkomen in vrouwencirkels weer te groeien, doordat vrouwen dit zich bewust of onbewust weer herinnerde. 

Regelmatig komen er vrouwen bij mijn vrouwencirkel die nog geen of weinig ervaring hebben met dit soort avonden, maar voelen dat het iets in hen raakt. Hen aanspreekt. Ze voelen diep van binnen, dit hebben we altijd gedaan. 

Waarom deelname aan een vrouwencirkel?

Een vrouwencirkel biedt veel vrouwen de mogelijkheid om op een andere manier te verbinden met zichzelf en met anderen dan dat zij gewend zijn in het dagelijks leven. In het dagelijks leven hebben we vaak een volle agenda en wordt er veel van ons hoofd gevraagd. Er is weinig ruimte om echt in te checken bij onszelf.

Daarnaast leven we nog in een cultuur en maatschappij, waarbij het niet altijd vanzelfsprekend is om ‘gewoon’ te mogen zijn, om onze gevoelens toe te laten of een stem te geven of waarbij we echt het gevoel hebben dat we gelijkwaardig zijn. 

Voor mij is dit de nieuwe manier van samenkomen. De maskers kunnen afgedaan worden, wat alleen al een onwijs gevoel van verademing en vrijheid geeft.

Wat levert een vrouwencirkel mij op? Hoe ziet een vrouwencirkel eruit?

rode divider 2

Bij binnenkomst krijg je een warm ontvangst met een kopje thee en kun je een plekje uitzoeken op één van de matjes. 

Na een woord van welkom, openen we de cirkel en doen we vaak even een landingsoefening, zodat jij de dag die is geweest los kunt laten en volledig aanwezig kunt zijn.

Daarna vervolgt vaak een sharing. In dit moment krijgt je de ruimte om te delen wat er in jou leeft op dat moment, wat speelt er zoal? Je mag delen (hoeft niet) wat je wilt delen, de anderen zullen met volledige aanwezigheid luisteren. Dit is echt even jouw moment. Er worden geen adviezen aangedragen of oplossingen. Het mag er gewoon even zijn. All is welcome.

De exacte invulling van de avond is altijd pas op het moment zelf bekend zijn, aangezien dit afgestemd zal zijn op de groep en het moment zelf. Dit kan ook weer afgestemd zijn op de seizoenen of de (maan)cyclussen.  

Soms zijn de oefeningen of gespreksonderwerpen afgestemd op een bepaald thema, denkend aan intuïtie, vrouwelijkheid, het hart, de yoni, cyclisch leven, manifestatie en nog zoveel meer. 

vrouwencirkel

Voel je de roep? Je bent meer dan welkom om alleen, met een vriendin, collega, jouw buurvrouw, je moeder of dochter aan te sluiten.

Meld je aan door een kaartje te kopen op Hipsy.

Wat is een cacao ceremonie en wat levert het op?

cirkel lijn 5

Sommige avonden zijn de vrouwencirkels in combinatie met een cacao ceremonie. 

De cacao die we tijdens deze avonden drinken, is 100% puur en onbewerkt en komt uit het hogere Amazone gebied. 

In de tijd van de Maya’s en Azteken werd de cacao al als een heilige drank beschouwd en gebruikt in rituelen, ceremonies en tijdens feesten. 

De naam is afkomstig van Theobroma cacao, wat voedsel van de goden betekent. Theo=God en broma=voedsel.

Langzaamaan is dit oude ritueel overgewaaid naar het Westen en ervaren we hier ook steeds meer de heilzame werking van de cacao. 

We drinken ongeveer 42 gram cacao die op ceremoniële wijze is klaargemaakt met water, kruiden en het zingen van mantra’s. 

Ceremoniële cacao is van hoge kwaliteit en wordt ook met grote zorg en intentie gekweekt, behandeld en verwerkt.

Een cacao ceremonie is goed om te doen als je wilt in checken bij jezelf, ter ontspanning of als je een vraag hebt waar je graag antwoord op wilt vinden. 

Het drinken van cacao is heel bijzonder om samen te doen met andere vrouwen en prachtig om een keer mee te maken of als cadeau voor jezelf!

Positieve effecten van een cacao ceremonie op lichaam en geest:

Door de grote hoeveelheid magnesium, ontspant het immuunsysteem

Het bevat stofjes die de aanmaak van serotonine bevorderen

De cacao bevat 20 (!) x meer anti-oxidanten dan blauwe bessen

Bevat gezonde vetten en verhoogd de opname van voedingsstoffen

Bevat gelukshormonen

Heeft een positief effect op stemming, focus en creativiteit

Helpt om jouw hart te openen en je dieper te verbinden met jezelf, anderen en de natuur

Brengt je in contact met je intuïtie

Werkt aardend en laat jou zakken in je lichaam

Voel je de roep?

Je bent meer dan welkom om alleen, met een vriendin, collega, jouw buurvrouw, je moeder of dochter aan te sluiten.

Meld je aan door een kaartje te kopen op Hipsy.